ua en ru

Фондові торги в США 31 грудня ц.р. відкрилися незначним зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 31 грудня 2010 р. відкрилися незначним зниженням провідних індексів, передає РБК. В останній день року, що минає, інвестори проявляють помірну активність. Разом з тим певну підтримку ринку надали вийшли напередодні позитивні дані по зростанню національної економіки. Міністерство праці США повідомило про істотне скорочення числа первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в країні за минулий тиждень до 388 тис. (прогноз - 415 тис.). Даний показник виявився найнижчим за останні 2 роки. Індекс ділової активності, що розраховується Асоціацією менеджерів у Чикаго (PMI), в грудні 2010 р. виріс до 68,6 пункту з 62,5 пункту в попередньому місяці, говориться в опублікованому сьогодні звіті асоціації, тоді як аналітики чекали, що даний показник за звітний період складе 61,0 пункту.
Акції американського оператора кредитних карт American Express подешевшали на 0,82%. Котирування фармацевтичного гіганта Pfizer опустилися на 0,63%, незважаючи на інформацію про майбутню операцію: днями компанія повідомила про те, що набуває розробника ветеринарних препаратів Synbiotics. Вартість угоди не розголошується. За очікуваннями компанії, придбання Synbiotics дозволить її ветеринарного підрозділу-Pfizer Animal Health - здійснити нові перспективні дослідження, наростити виробничі потужності та інтегрувати напрацювання Synbiotics з власним портфелем інноваційних вакцин і ліків.
У "плюсі" відкрилися торги по акціях ряду представників енергетичного сектору США. Котирування нафтогазової компанії ConocoPhillips піднялися на 0,3%, а його конкурента Chevron - на 0,10%. Також подорожчали цінні папери нафтосервісного підприємства Halliburton - на 0,79%.
Значне зростання (+6,78%) продемонстрували котирування американської нафтогазової корпорації Anadarko Petroleum. Трейдери з оптимізмом поставилися до нещодавно з'явилися в американських ЗМІ чуток про те, що частка Anadarko може бути куплена австрало-британським гірничодобувним гігантом BHP Billiton.
Не дуже сприятлива ситуація склалася для представників банківського сектору, найбільш чутливих до публікацій статистичних даних по американській економіці. В останні години торгів акції найбільшого в США за обсягом активів Bank of America втратили в ціні 0,23%, а USBancorp - 0,33%.
Станом на 17:15 за київським часом індекс Dow Jones опустився на 31,75 пункту (-0,27%) - до 11538,00 пункту, індекс S & P - на 2,93 пункту (-0,23%) - до 1254 , 95 пункту, а індекс Nasdaq - на 11,44 пункту (-0,43%) - до 2651,54 пункту.