ua en ru

Фондові торги в США 29 вересня завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 29 вересня завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Індекси Dow Jones і S&Р завершили сесію в зеленій зоні; зростання індикаторів підтримали макроекономічні дані провідної світової економіки і новини з ФРН.
Інвесторів підбадьорив поширена Міністерством праці США доповідь, в якій було приведено число первинних вимог щодо виплати з безробіття за минулий тиждень. В порівнянні з аналогічним показником попереднього тижня цифра знизилася до 391 тис. (п'ятимісячний мінімум). Аналітики чекали, що показник складе 420 тис. вимог.
Крім того, Бундестаг - орган народного представництва ФРН - схвалив збільшення обсягу Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), покликаного запобігти дефолту периферійних країн зони євро. Відзначимо, що законопроект, що передбачає розширення повноважень стабфонду, вже схвалили 10 країн валютного блоку: "за" проголосували парламенти Словенії, Бельгії, Греції, Ірландії, Італії, Люксембурга, Іспанії, Франції, Португалії і Фінляндії. На цій і наступному тижню з даного питання відбудуться голосування в парламентах Кіпру, Естонії, Мальти (які, швидше за все, проголосують "за"), Нідерландів, Австрії і Словаччини (де підсумок менш передбачуваний). Ці заходи мають бути схвалені парламентами всіх держав валютного блоку.
Акції компанії-оператора найбільшого в Китаї інтернет-пошукача Baidu знизилися в ціні на 9,2% слідом за виходом повідомлень про початок перевірки Міністерством юстиції США фінансових порушень, допущених китайськими компаніями, що мають лістинг на американських біржах.
Котирування найбільшої за оборотом у світі компанії-оператора інтернет-магазина Amazon.com Inc. знизилися на 3,2%. Папери Advanced Micro Devices Inc. подешевшали на 13,7% після того, як другий за величиною в світі виробник мікропроцесорів для персональних комп'ютерів понизив прогноз виручки за III квартал 2011 р. Ринкова капіталізація виробника популярних смартфонів іРhone Apple зменшилася на 1,6%. Акції Netflix, що спеціалізується на платному онлайн-показі кінофільмів, подешевшали на 11%, інтернет-компанії Yahoo! Inc. - на 5,4%. Розпродажі в акціях високотехнологічних компаній відвели індекс Nasdaq в червону зону.
За підсумками торгів 29 вересня ц. р. індекс Dow Jones підвищився на 143,08 пункту (+1,3%) - до 11153,98 пункту, індекс S&Р виріс на 9,34 пункту (+0,81%) - до 1160,40 пункту, а індекс Nasdaq впав на 10,82 пункту (-0,43%) - до 2480,76 пункту.