ua en ru

Фондові торги в США 25 квітня відкрилися незначним пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 25 квітня 2011 р. відкрилися незначним зниженням провідних індексів. Трейдери діють обережно в очікуванні важливих макроекономічних новин, передає РБК.
У центрі уваги інвесторів - засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, після якого виступить її голова Бен Бернанке. У рамках прес-конференції він озвучить супровідний коментар і дасть відповіді на виниклі питання. Експерти чекають від ФРС рішень щодо програми "кількісного пом'якшення", яка передбачає викуп держоблігацій на 600 млрд дол., а також рішень по процентних ставках, які на даний момент знаходяться на низькому рівні.
Крім того, очікується, що Б.Бернанке дасть оцінку стрибка цін на нафту. Напередодні прес-конференції глави ФРС інвестори стримують активність у відношенні "нафтової галузі". На даний момент акції нафтогазових Conoco Phillips і Exxon Mobil подешевшали на 0,4% і 0,2% відповідно, а нафтосервісної Halliburton - на 0,6%.
На негативному фоні в "мінус" пішли і котирування основних представників металургійного сектора. Незважаючи на зростання цін на основні метали, торги для компаній цієї галузі складаються невдало. Зокрема, негативний рух котирувань обумовлено угодою однієї з провідних золотовидобувних компаній США - Barrick Gold - по придбанню свого канадського конкурента Equinox за 7,7 млрд дол. Акції Barrick Gold подешевшали на 5,8%, а її конкурента Newmont Mining - на 1, 8%.
З іншого боку, індикатори відновили свої позиції після "нирка вниз" на початку сесії на тлі сприятливих макроекономічних новин. Зокрема, сьогодні Міністерство торгівлі США опублікувало інформацію за обсягом продажів нових будинків. За підсумками березня показник зріс до 300 тис. одиниць, тоді як у лютому ц.р., за переглянутими даними, він склав 270 тис. одиниць. Дані перевершили прогноз аналітиків, які чекали, що обсяг продажів складе 280 тис. будинків. У результаті більшість провідних банків США продемонстрували зростання котирувань: акції Bank of America подорожчали на 1,5%, а його конкурентів JPMorgan Chase і Wells Fargo - на 0,5%.
Станом на 17:28 за Києвом індекс Dow Jones знизився на 21,12 пункту (-0,17%) - до 12484,87 пункту, індекс S & P опустився на 3,96 пункту (-0,28%) - до 1333, 42 пункти, а індекс Nasdaq опустився на 0,96 пункту (-0,03%) - до 2819,20 пункту.