ua en ru

Фондові торги в США 22 липня закрилися підвищенням провідних індексів в середньому на 2%

Фондові торги в США 22 липня закрилися підвищенням провідних індексів, хоча попередню торгову сесію провідні біржові індикатори завершили в "мінусі", знизившись більш ніж на 1%, передає РБК. В центрі уваги інвесторів опинилися корпоративні новини (сезон корпоративної звітності - в самому розпалі), включаючи фінансові звіти найбільшого в світі виробника сигарет Philip Morris International (PMI), найбільшого в США виробника шоколаду Hershey Co., а також американського виробника оргтехніки Xerox Corp. На тлі корпоративних новин цінні папери Philip Morris International подорожчали на 1,9%, а акції Xerox Corp підскочили в ціні на 7,3%. Тим часом результати Hershey Co. не виправдали прогнозів і акції компанії втратили в ціні 4,15%.

Крім того, гравців фондового ринку зацікавив звіт американської авіакомпанії Continental Airlines Inc. (+3,7%), а також фінансові результати таких компаній, як AT&T (+2,4%), 3М (+3%) і Bristol-Мyers (+0,7%).

Перевершили прогнози аналітиків і фінансові звіти таких гігантів, як машинобудівна корпорація Caterpillar Inc. і найбільша в світі компанія з доставки вантажів United Parcell Service (UPS), внаслідок чого котирування компаній спрямувалися вгору (+1,7% і +5,3% відповідно).

Тим часом, напередодні вийшли важливі статистичні дані щодо економіки США. До початку торгової сесії Міністерство праці країни опублікувало дані про чисельність первинних вимог щодо виплати допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 17 липня. Відзначимо, що ці дані виявилися гіршими за прогнози. У США чисельність первинних вимог щодо виплати допомоги з безробіття за тиждень порівняно з аналогічним показником попереднього тижня зросло на 37 тис. і склало 464 тис., хоча аналітики очікували, що цей показник становитиме тільки 445 тис.

Сприятливішою виявилася доповідь дослідницької організації Conference Board, згідно з якою індекс провідних економічних індикаторів США за підсумками червня 2010 р. знизився на 0,2% (при прогнозі зниження даного індексу на 0,3%).

Проте макроекономічні новини США не зробили істотного впливу на перебіг торгової сесії.

За підсумками торгів 22 липня індекс Dow Jones підвищився на 201,77 пункту (+1,99%) - до 10322,3 пункту, індекс S&Р - на 24,08 пункту (+2,25%) - до 1093,67 пункту, а індекс Nasdaq - на 58,56 пункту (+2,68%) - до 2245,89 пункту.