ua en ru

Фондові торги в США 22 липня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 22 липня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Основним приводом для неоднозначного настрою інвесторів стала фінансова звітність, опублікована напередодні відкриття торгів низкою американських компаній.

Перед офіційним відкриттям торгів, зокрема, відзвітувала всесвітньо відома мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's Corp. За підсумками II кварталу ц.р. її чистий прибуток збільшився на 4% - до 1,396 млрд дол проти 1,347 млрд дол роком раніше. Виручка виросла на 2% - до 7,083 млрд дол. Прибуток на акцію за підсумками кварталу дещо зросла і склала 1,38 дол Результати McDonald's виявилися дещо нижчими за очікування експертів, що прогнозували, що прибуток на акцію за підсумками II кварталу складе 1,4 дол / акція, а виручка - 7,1 млрд дол. На тлі звітності, що розчарувала трейдерів, котирування акцій McDonald's Corp. на відкритті торгів просіли на 2,2%.

Котирування паперів американської корпорації Halliburton, навпаки, на відкритті торгів піднялися на 0,5% після того, як нафтосервісна компанія повідомила про зниження прибутку в II кварталі ц.р. до 679 млн дол, або 72 центів на акцію. У II кварталі 2012 р. ці показники склали 737 млн ​​дол і 79 центів на акцію відповідно. Аналітики прогнозували, що прибуток на акцію компанії складе 72 цента, таким чином, не дивлячись на зниження прибутку, результати фінансової діяльності компанії перевершили прогнози. Також компанія повідомила про зростання виручки за звітний період.

Котирування паперів виробника продуктів гігієни Kimberly-Clark на відкритті торгів відзначилися несуттєвим підвищенням, після того, як компанія повідомила про зростання прибутку і незначній зміні продажів.

Акції компанії Six Flags, оператора розважальних парків, "полегшали" більш ніж на 2,5% після того, як компанія відзвітувала про зниження прибутку в II кварталі на 26%. Крім того, на котирування паперів компанії все ще чинить тиск недавній інцидент в одному з парків, де жінка, катається на американських гірках, загинула через те, що не витримав її ремінь безпеки.

Компанія Netflix, що надає послуги інтернет-прокату відео, відзвітує сьогодні, після офіційного завершення торгової сесії. Напередодні звітності її папери дорожчають на 0,8%.

Станом на 18:32 мск індекс Dow Jones знизився на 11,68 пункту (-0,08%) - до 15532,06 пункту, індекс S & P підвищився на 1,06 пункту (+1,01%) - до 1693,07 пункту, індекс Nasdaq - на 5,57 пункту (+0,16%), до 3593,33 пункту.