ua en ru

Фондові торги в США 21 січня закрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 21 січня 2011 р. закрилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Індекс "блакитних фішок" Dow Jones опинився в "плюсі" на тлі вдалого звіту американської багатопрофільної корпорації General Electric (GE).Промисловий гігант повідомив про зростання чистого прибутку в IV кварталі 2010 р. до 4,5 млрд дол., прибутку від операцій, що продовжуються - до 3,93 млрд дол. Разом з тим прибуток на акцію GE за IV квартал 2010 р. виявилася краще очікувань ринку : показник склав 0,36 дол при прогнозі аналітиків на рівні 0,32 дол. На цьому тлі папери компанії виросли в ціні на 7,11%, передає РБК.
Аналітики відзначають, що результати GE можна назвати феноменальними не тільки тому, що фінансові показники виявилися вищими за очікування аналітиків. Компанія працює в різних сферах, і її добрі результати говорять про те, що рух до кращого відбулися в багатьох галузях американської економіки.
Позитив, привнесений фінансовим звітом GE, у цілому "переважив" окремі негативні моменти торгів, також викликані корпоративними новинами. Так, не дуже вдалим виявився звіт найбільшого американського банку Bank of America. Чисті збитки Bank of America в IV кварталі 2010 р. склали 1,57 млрд дол., а збиток на акцію - 0,16 дол. Акції банку на закритті торгів подешевшали на 2%.
Американському виробникові інтегрованої електроніки Advanced Micro Devices Inc. (AMD) також не вдалося зробити на інвесторів приємного враження. AMD повідомила про триразове падіння чистого прибутку в IV кварталі 2010 р. - до 375 млн дол, та й виручка компанії залишилася на колишньому рівні в 1,65 млрд дол. Дані показники виявилися гіршими за прогнози, що призвело до падіння котирувань акцій AMD на 6 %.
Не дуже вдало завершилася сесія для американської інтернет-корпорації Google Inc., Що володіє однойменним пошукачем. Хоча фінансовий звіт компанії виявився сприятливим і перевершив прогнози аналітиків, акції Google подешевшали на 2,4%. Таку динаміку котирувань можна пояснити несподіваними перестановками в менеджменті компанії. Головним виконавчим директором компанії стане один з її засновників Ларрі Пейдж, який замінить на цій посаді Еріка Шмідта. Останній візьме на себе роль голови ради директорів.
За підсумками торів 21 січня індекс Dow Jones підвищився на 49,04 пункту (+0,41%) - до 11871,84 пункту, індекс S&P - на 3,09 пункту (+0,24%) - до 1283,35 пункту, при цьому індекс Nasdaq знизився на 14,75 пункту (-0,55%) - до 2689,54 пункту.