ua en ru

Фондові торги в США 21 липня відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі саміту ЄС

Фондові торги в США 21 липня 2011 р. відкрилися підвищенням провідних індексів на тлі проходить в Брюсселі саміту Євросоюзу, за результатами якого може бути зроблений крок вперед у вирішенні "грецького питання". Надії на вирішення проблеми дозволили єдиної європейської валюти зміцнитися по відношенню до долара, передає РБК.
Тим часом певне занепокоєння інвесторів викликає ситуація в національній економіці. Раніше сьогодні Міністерство праці США повідомило, що число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 16 липня 2011, порівняно з аналогічним показником попереднього тижня підвищилося до 418 тис. вимог, хоча аналітики очікували менш значного зростання показника - до 410 тис. вимог.
Нервозність на американському фондовому ринку зростає і в міру наближення "години ікс" 2 серпня 2011 р. - граничного терміну, до якого республіканці і демократи повинні прийти до угоди щодо підвищення планки держборгу (на даний момент в розмірі 14,3 трлн дол.). Раніше сьогодні президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер повідомив, що Федеральна резервна система (ФРС) США активно розробляє план дій на випадок можливого дефолту.
Великий вплив на ринок продовжують надавати корпоративні новини. До початку торгової сесії фінансові звіти опублікували в тому числі виробник безалкогольних напоїв PepsiСo, банк Morgan Stanley, високотехнологічна AT & T і один з найбільших в світі виробників сигарет Philip Morris International. В цілому можна констатувати, що оприлюднені сьогодні звіти приємно здивували ринок. Акції цих компаній продемонстрували зростання від 0,33% до 5,3% за винятком паперів PepsiСo, які подешевшали на відкритті торгів на 3,21%.
Акції найбільшої американської авіакомпанії United Continental Holdings Inc., Утвореної в результаті злиття авіаперевізників United Airlines і Continental Airlines, подорожчали на 2,56%. В цілому результати авіакомпанії перевершили прогнози ринку. Більш високі ціни на авіаквитки дозволили United Continental компенсувати збитки, понесені в результаті зростання ціни на авіапальне, відзначають експерти.
На позитивній території торги відкрилися і для компанії Express Scripts, акції якої злетіли в ціні більш ніж на 6%. Раніше американський постачальник рецептурних препаратів повідомив, що купує конкурента Medco Health Solutions за 29,1 млрд дол. Обидві компанії входять до числа найбільших компаній даного сектора на американському ринку. Після завершення транзакція стане другою за величиною в цьому році, поступившись лише планованому приєднання активів T-Mobile USA до AT & T Inc. (Обидві компанії працюють у секторі телекомунікаційних послуг).
Станом на 16:50 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 94,83 пункту (+0,75%) - до 12666,74 пункту, індекс S & P - на 11,64 пункту (+0,88%) - до 1337, 48 пунктів, а індекс Nasdaq - на 12,26 пункту (+0,43%) - до 2826,20 пункту.