ua en ru

Фондові торги в США 20 квітня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 20 квітня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів услід за публікацією ряду корпоративних звітів, показники яких перевищили прогнози аналітиків.

Так, вартість акцій найбільшого в світі виробника мікропроцесорів Intel Corp підскочила до річного максимуму - на 7,8% - після виходу повідомлення про те, що обсяг продажів підприємства за підсумками I кварталу 2011 р. перевищив очікування ринку, і публікації компанією прогнозу по прибутку, яка, по всій видимості, виявиться кращою за очікування аналітиків. Котирування власника самого відвідуваного американського інтернет-сервісу Yahoo! - Yahoo! Inc - підросли на 4,7%, диверсифікованої корпорації United Technologies Corp - на 4,3% (після підвищення прогнозу з продажу). Акції оператора мереж казино Wynn Resorts Ltd подорожчали на 6,5% після виходу звіту компанії за I квартал 2011 р., який показав шестикратний приріст прибутку, що перевищила прогнози експертів.

У позитивній зоні завершили торги компанії сировинного сектора у зв'язку зі зниженням долара, подорожчанням сировинних товарів, зростанням попиту на альтернативні об'єкти інвестицій і посилюванням побоювань навколо прискорення інфляції і збільшення національного боргу США. Ринкова капіталізація найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa Inc і другий за величиною в країні енергетичної компанії Chevron Corp додала в середньому 1,2%. Ціни на папери найбільшого в США виробника міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc виросли на 3,1% на тлі підвищення прогнозу продажів за підсумками 2011р., А також повідомлення про те, що величина дивідендів за I квартал 2011 р. складе 0,5 дол. за акцію. У ході торгів мідь торгувалася у історичних максимумів.

Капіталізація найбільшого в світі провайдера комп'ютерних послуг International Business Machines Corp (IBM) зменшилася на 0,4% після публікації інформації про зниження продажів на 14% в річному виразі за підсумками I кварталу.

У "червоній" зоні за підсумками сесії виявився банківський сектор. Акції кредитних організацій США подешевшали в середньому на 2,3%. Котирування найбільшого в країні фінансового інституту Wells Fargo & Co "просіли" на 4,1% після виходу фінансових даних за I квартал, які показали, що виручка банку впала на 5,2% - до 20,3 млрд на зниженні іпотечних ставок і обсягу виданих кредитів.

За підсумками торгів 20 квітня 2011 р. індекс Dow Jones підвищився на 186,79 пункту (+1,5%) - до 12453,54 пункту, індекс S & P - на 17,74 пункту (+1,35%) - до 1330,36 пункту, а індекс Nasdaq - на 57,54 пункту (+2,1%) - до 2802,51 пункту.