ua en ru

Фондові торги в США 17 грудня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 17 грудня 2010 р. різноспрямованим рухом звідних індикаторів. Суперечливі сигнали, які посилає інвесторам світова економіка, призвели до нейтралізації протиборчих сил на ринку, що відбилося в переважно бічному русі індексів на відкритті сесії, проте індекс Dow Jones "просів" на 0,3%, повідомляє РБК.

Негативний фон торгів сформували чергові невтішні новини про фінансовий стан єврозони. Рейтингове агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Ірландії відразу на 5 сходинок, після того як парламент країни схвалив отримання кредитної лінії від Євросоюзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду в обсязі 85 млрд євро. Тим часом в м. Брюсселі другий день засідають лідери ЄС, і на порядку денному - Португалія та Іспанія, які можуть стати наступними жертвами кризи державних боргів.

"Світлим плямою" для гравців послужили окремі корпоративні новини. Так, котирування софтверної компанії Oracle підскочили на 5,7%, після того як провідний розробник баз даних відзвітував про результати за II квартал 2010-2011 фінансового року, які перевершили найоптимістичніші прогнози. Чистий прибуток Oracle зріс на 28% - до 1,87 млрд дол, а виручка - на 47% - до 8,6 млрд дол Акції інших виробників програмного забезпечення на відкритті торгів виглядають гірше: котирування Microsoft знизилися на 0,3%, котирування Symantec - на 0,5%.

На позитивній території торгуються акції американських регіональних банків, які намацали твердий грунт під ногами після оголошення про угоду між канадською фінансовою групою BMO Financial Group і банком Marshall & Ilsley, що базуються в Мілуокі. Канадська компанія купує американський банк за 4,1 млрд дол шляхом обміну акціями. Папери Marshall & Ilsley на відкритті сесії підскочили на 19%, акції інших регіональних банків (KeyCorp, Zions Bancorp, Regions Financial) ростуть на очікуваннях подальших злиттів і поглинань у секторі.

Індекс випереджальних економічних індикаторів США за листопад 2010р. підвищився на 1,1% в порівнянні з попереднім місяцем, повідомила організація Conference Board о 17:00. Позитивне зміна показника точно збіглося з очікуваннями аналітиків.

Станом на 17:00 індекс Dow Jones знизився на 35,87 пункту (-0,31%) - до 11463,38 пункту, індекс S & P - на 1,58 пункту (-0,12%) - до 1241,35 пункту . Індекс Nasdaq підріс на 2,40 пункту (+0,09%) - до 2639,73 пункту.