ua en ru

Фондові торги в США 14 жовтня ц.р. відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги у США 14 жовтня 2010 р. відкрилися зниженням провідних індексів, передає РБК. Гравців фондового ринку розчарували дані, подані американським Міністерством праці. Так, відомство повідомило, що число первинних вимог щодо виплати допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 9 жовтня 2010 р., порівняно з аналогічним показником попереднього тижня зросло на 13 тис. і становило 462 тис. Тим часом, аналітики чекали значення показника на рівні 455 тис.
Крім того, згідно з даними все того ж Міністерства праці, промислові ціни (індекс PPI) в США у вересні 2010 р. зросли щодо попереднього місяця на 0,4%. У той же час аналітики прогнозували, що даний показник у місячному численні зросте лише на 0,2%. Вихід цих даних справив значний вплив на фондовий ринок і переламав позитивну динаміку, що панувала на торгах pre-market.
На негативному інформаційному тлі в "мінус" пішли котирування організацій банківського сектору, особливо чутливого до новин макроекономічного плану. Акції Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase і Wells Fargo втратили в ціні більше 3% (а саме 4,9%, 3%, 3,3% і 5,5% відповідно).
Між тим, макроекономічні новини - не єдине, на що інвестори звернули сьогодні увагу. Минулого тижня відкрився сезон корпоративної звітності і гравці фондового ринку стежать за фінансовими результатами компаній. На відкритті торгової сесії в центрі уваги опинився інтернет-гігант Google, який представить фінансовий звіт за III квартал фінансового року після закінчення сесії. Згідно з оцінками аналітиків, компанія повідомить про прибуток на акцію в 6,7 дол Напередодні публікації звіту акції компанії, що входить у розрахункову базу індексу Nasdaq, подешевшали на 0,3%.
Крім того інвестори чекають на публікацію фінансового звіту ще одного представника високотехнологічного сектора - компанії AMD, який також буде опублікований після закінчення торговельної сесії. Акції компанії, що торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі, знизилися в ціні на 0,2%.
Певний інтерес інвесторів викликали новини про те, що американська Lockheed Martin, що спеціалізується в галузі авіабудування, продала свій підрозділ - інженерну компанію Enterprise Integration Group - за 815 млн дол., а також інформація, що кілька інвестиційних фондів, у числі яких Silver Lake Partners і Blackstone Group, розглядають питання про купівлю американської Yahoo! - власника популярної пошукової системи. На відкритті фондових торгів котирування Lockheed Martin знизилися на 0,6%, а Yahoo! - злетіли на 8%, що стало, мабуть, єдиними помітним зростанням котирувань на відкритті торгової сесії 14 жовтня ц.р.
Станом на 16:52 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 13,01 пункту (-0,12%) - до 11083,07 пункту, індекс S & P - на 1,56 пункту (-0,13%) - до 1176 , 68 пункту, а індекс Nasdaq - на 3,25 пункту (-0,14%) - до 2437,59 пункту.