ua en ru

Фондові торги в США 14 червня завершилися зростанням провідних індексів в межах 1-1,5%

Фондові торги в США 14 червня 2011 р. завершилися зростанням провідних індексів. За підсумками минулої напередодні сесії основні американські індикатори на тлі позитивних макроекономічних новин продемонстрували потужне зростання, що стало найбільш значним за останні два місяці. Про це повідомляє РБК.
Нагадаємо, до початку торгів свої доповіді одночасно представили Міністерство праці і Міністерство торгівлі США. За даними цих відомств, промислові ціни в США в травні 2011 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросли на 0,2%, а обсяг роздрібних продажів за аналогічний період знизився на 0,2% в місячному численні. Ці дані перевершили очікування аналітиків, які прогнозували підвищення промислових цін на 0,1% і зниження роздрібних продажів на 0,5% в місячному численні.
Позитиву на ринок додали і корпоративні новини. Найбільший попит у трейдерів мали акції найбільшого в США рітейлера споживчої електроніки Best Buy, який напередодні представив свій фінансовий звіт. Чистий прибуток компанії за підсумками I кварталу 2011-2012 фінансові роки знизився на 12,2%. Не дивлячись на спад показника, результати перевершили очікування аналітиків, і на момент завершення сесії акції Best Buy виросли в ціні на 4,2%. Ці новини зробили позитивний вплив і на інші компанії сектору. Так, котирування акцій ведучих американських рітейлеров Macy's і Wal-Мart виросли на 2,8% і 0,6% відповідно.
Увага інвесторів була також звернена на високотехнологічний сектор. Один з провідних його представників - американська корпорація Apple - напередодні завершила майже дворічну суперечку з фінською компанією Nokia. Сторони уклали патентну угоду, за умовами якої Apple заплатить компенсацію, а також відрахування від обсягу продажів продуктів за ліцензією Nokia. Подальші подробиці домовленості залишаються конфіденційними, як і сума виплачуваної компенсації. На цьому фоні папери Apple, що входить в розрахункову базу індексу Nasdaq, подорожчали на 1,8%.
За підсумками торгів 14 червня 2011 р. індекс Dow Jones підвищився на 123,14 пункту (1,03%) - до 12076,11 пункту, індекс S&Р піднявся на 16,04 пункту (+1,26%) - до 1287,87 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 39,03 пункту (+1,48%) - до 2678,72 пункту.