ua en ru

Фондові торги в США 11 червня відкрилися різноспрямованим рухом індексів на тлі макроекономічних новин

Фондові торги в США 11 червня відкрилися різноспрямованим рухом провідних індексів на тлі макроекономічних новин, передає РБК. Після початку торгової сесії з'явилася доповідь Мічіганського університету по індексу споживчої довіри в США, який, за попередніми даними, в червні 2010 р. зріс до 75,5 пункту з травневого значення в 73,6 пункту. Тим часом аналітики чекали, що значення індексу складе 74,8 пункту.

О 17:00 за київським часом з'явилася доповідь Міністерства торгівлі країни по запасах вироблених товарів на складах США в квітні 2010 р. Згідно з доповіддю, показник порівняно з березнем ц.р. зріс на 0,4%, тоді як експерти прогнозували зростання показника на рівні 0,5% в місячному численні.

Тим часом дещо гірше прогнозованих виявиилися дані за обсягом роздрібних продажів у США в травні 2010 р., представлених також Міністерством торгівлі США. Показник знизився на 1,5% порівняно з попереднім місяцем - до 362,52 млрд дол., тоді як аналітики чекали зростання показника на 0,2% в місячному численні.

Публікація даних звітів задала напрям руху котирувань на американських фондових торгах. Одним з перших на події в національній економіці відреагував банківський сектор, котирування якого демонструють змішану динаміку: акції Bank of America, Goldman Sachs і Morgan Stanley подорожчали на 1%, 1,3% і 1,1% відповідно, тим часом папери Citigroup, J.Р.Мorgan Chase і American Express дешевшають на 0,4%, 1,1% і 0,9% відповідно.

Підтримку фондовому ринку надають сьогодні корпоративні новини. Одна з найбільших у США виробників мікросхем National Semiconductor представила фінансовий звіт за I квартал 2010 фінансового року, згідно з яким продажі компанії за звітний період склали 410 млн дол., тоді як аналітики чекали значення показника на рівні 394 млн дол. В результаті акції компанії пішли в "плюс" на 3,7%.

Висхідну динаміку демонструють і котирування розробника корпоративних рішень, спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки, - Arcsight. Компанія також представила фінансовий звіт, що перевершив прогнози аналітиків. На цьому фоні акції компанії злетіли в ціні на 22,3%. Відзначимо, що компанія входить до складу високотехнологічного індексу Nasdaq.

Тим часом менш вдало складаються торги для іншого представника Nasdaq - одного з провідних виробників комп'ютерів у світі - компанії Dell, після того, як головний виконавчий директор компанії повідомив, що Dell веде переговори з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) про врегулювання ситуації у зв'язку з розслідуванням SEC відносно взаємин Dell і Intel Corp. На цьому фоні акції компанії знизилися в ціні на 0,1%.

Відзначимо, що в "мінусі" сьогодні торгуються папери нафтових компаній: акції ExxonМobil, Chevron і їх конкурента ConocoРhillips подешевшали на 0,6%, 0,9% і 0,7% відповідно.

За станом на 17:41 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 5,97 пункту (-0,06%) - до 10166,56 пункту, індекс S&Р - на 0,81 пункту (-0,07%) - до 1086,07 пункту, при цьому індекс Nasdaq підвищився на 12,16 пункту (+0,55%) - до 2230,92 пункту.