ua en ru

Фондові торги в США 11 липня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 11 липня 2013 р. відкрилися підвищенням провідних індексів більш ніж на 1%. Трейдери налаштовані оптимістично після публікації протоколів засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), на тлі чого індекси Dow і S&P оновили внутрішньоденні максимуми.

Згідно з текстом протоколу, значна частина учасників FOMC вважає, що зараз економічні умови є занадто ризикованими для початку згортання програми кількісного пом'якшення і що цей процес необхідно буде починати тільки після подальшого поліпшення ситуації на ринку праці. Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке в своєму виступі також підтвердив, що економіка США зараз як і раніше потребує програми кількісного пом'якшення.

Окрім виступу Бернанке увага учасників ринку зосереджена і на корпоративних новинах у зв'язку зі стартом сезону звітності, за традицією відкритого алюмінієвим гігантом Alcoa. 12 липня 2013 р. очікуються фінансові звіти двох великих представників банківського сектора - JPMorgan Chase і Wells Fargo. Напередодні публікації котирування кредитних організацій демонструють різноспрямовану динаміку: акції Wells Fargo ростуть в ціні на 0,6%, Wells Fargo - опускаються на 1,09%. Папери інших представників банківського сектора демонструють висхідну динаміку: котирування US Bancorp і оператора кредитних карт America Express підвищилися на 0,3% і 1,35% відповідно.

У "червоній" зоні сесія стартувала для оператора ресторанів швидкого харчування Yum! Brands, який напередодні опублікував результати за II квартал 2013 р. Незважаючи на те, що в цілому звітність перевищила прогнози аналітиків, прогноз компанії не дав приводів для оптимізму, на тлі чого котирування Yum! Brands знизилися на 0,5%.

Станом на 16:55 за київським часом індекс Dow Jones піднявся на 144,31 пункту (+0,94%) - до 15435,97 пункту, індекс S&P - на 16,82 пункту (+1,02%) - до 1668 , 84 пункту, індекс Nasdaq - на 37,40 пункту (+1,07%) - до 3558,21 пункту.