ua en ru

Фондові торги в США 11 лютого відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 11 лютого 2011 р. відкрилися зниженням провідних індексів на тлі посилення політичної напруженості в Єгипті. Про це повідомляє РБК.
На цьому фоні ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent продовжують рости, при цьому ціни на Light Sweet продовжують утримуватися вище позначки в 87 дол./бар. Незважаючи на це, на відкритті фондових торгів у США котирування нафтових компаній демонструють зниження: акції ExxonMobil, ConocoPhillips і Chevron подешевшали на 0,76%, 0,37% і 0,27% відповідно. У цілому трейдери проявляють стурбованість геополітичною напруженістю на Близькому Сході, вони побоюються, що хвилювання захоплять увесь регіон.
У відсутність корпоративних новин інвестори пильніше стежать за макроекономічною статистикою. До початку торгової сесії Міністерство торгівлі країни повідомило про те, що негативне сальдо торгового балансу в США в грудні 2010 р. виросло в порівнянні з переглянутим значенням за листопад 2010 р. і склало 40,6 млрд дол. Тим часом аналітики прогнозували значення цього показника на рівні 40,5 млрд дол.
У той же час інтерес гравців фондового ринку викликає і новина про те, що фінська Nokia, що займається виробництвом мобільних телефонів, оголосила про нову програму структурного перетворення свого бізнесу, а також про одночасне початок стратегічного партнерства з американським софтверним гігантом - Microsoft. У рамках альянсу американської і фінської компаній сторони планують "використовувати свої сильні сторони і досвід з метою створення нової глобальної мобільної екосистеми". Акції Microsoft на тлі даної інформації на відкритті торгів виросли в ціні на 0,78%.
Слід зазначити, що після завершення торгової сесії напередодні свій фінансовий звіт представила американська компанія, другий за величиною у світі концерн з виробництва упакованих продуктів харчування після Nestle - Kraft Foods. Компанія повідомила, що чистий прибуток за підсумками 2010 р. склала 4,1 млрд дол., що на 36,7% більше, ніж роком раніше. Котирування компанії пішли в негативну зону (-2,6%), після того як Kraft Foods погіршила власний прогноз на рік на тлі підвищення ціни на сировину і зниження споживчої довіри.
Станом на 16:40 за київським часом індекс блакитних фішок Dow Jones знизився на 29,21 пункту (-0,24%) - до 12200,08 пункту, індекс "широкого ринку" S & P - на 3,80 пункту (-0, 29%) - до 1318,10 пункту, а "високотехнологічний" індекс Nasdaq - на 6,37 пункту (-0,23%), склавши 2784,65 пункту.