ua en ru

Фондові торги в США 1 липня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 1 липня 2011г. завершилися підвищенням провідних індексів на тлі оптимізму, викликаного схваленням парламентом Греції програми бюджетної економії в обсязі 28,4 млрд євро, покликаної запобігти дефолту республіки, а також після публікації американським Інститутом з управлінню поставками індексу діловій активності в промисловості США (ISM index) за червень ц. р., який виріс в місячному вираженні. Про це повідомляє РБК.

Збільшення обсягу промисловості додало інвесторам впевненості відносно перспектив відновлення найбільшої світової економіки після кризи в Японії, яка супроводжувалася збоями в постачавках комплектуючих на заводи автопідприємств і виробників мікропроцесорів по всьому світі. Крім того, ці дані переважили негативну макроекономічну статистику з Європи і КНР, що надходила весь тиждень.

Ford Motor додав у свій актив 1,7%. Компанія повідомила, що її обсяг продажів у червні ц. р. виріс на 14% в річному численні. Котирування найбільшого в США автоконцерну, детройтського General Motors, піднялися на 0,7% на тлі очікувань збільшення обсягу продажів у найближчому майбутньому. За підсумками минулого місяця показник розчарував прогнози аналітиків.

Ринкова капіталізація виробника спецтехніки Oshkosh Corp. збільшилася на 13,9% після того, як один з акціонерів підприємства з пакетом в 9,5% заявив про намір обговорити з топ-менеджментом зростаючу біржову вартість акцій Oshkosh.

Вартість паперів виробника фототехніки і фотоматеріалів Eastman Kodak Co. знизилася на 14,2%. Федеральна торгова комісія США прийняла ряд рішень, які негативно позначаться на компанії, що прагнула відстояти свої права на технології цифрових камер, що встановлюються в комунікаторах.

Котирування операторів міжнародних платіжних систем Visa і MasterСard піднялися на 20% і 15% відповідно. Федеральна резервна система США рекомендувала встановити нижчі обмеження на розмір комісії, що стягується з рітейлерів при оплаті клієнтом товарів і послуг дебетовою картою.

Найбільший світовий виробник спортивного взуття і одягу Nike Inc. додав у свій актив 13%. За підсумками 2010-2011 фінансового року, що завершився 31 травня 2011 р., чистий прибуток компанії склав 2,133 млрд дол. Це на 12% вище за показник в 1,907 млрд дол., отриманого роком раніше.

Акції виробника будівельних машин, двигунів і турбін Caterpillar Inc. піднялися в ціні на 8,6%, оборонно-промисловій корпорації United Technologies Corp. - на 6,9%.

За підсумками торгів 1 липня 2011 р. індекс Dow Jones виріс на 168,43 пункту (+1,36%) - до 12582,77 пункту, індекс S&Р - на 19,03 пункту (+1,44%) - до 1339,67 пункту, а індекс Nasdaq - на 42,51 пункту (+1,53%) - до 2816,03 пункту.