ua en ru

Фондові торги в Росії завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій закрилися зниженням провідних індексів на тлі відсутності зовнішніх орієнтирів, передає РБК. Так, сьогодні торги в Лондоні - основному центрі торгівлі депозитарними розписками на акції провідних російських компаній, - не проводилися, і російському ринку доводилося "варитися у власному соку".
Напередодні передноворічних свят ринок не знайшов підстав для зростання і мляво повз вниз протягом дня. За підсумками торгів індекс ММВБ знизився на 0,73% - до 1663,55 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1764,46 пункту, що на 0,29% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 0,77%, завершивши день на позначці 11274,97 пункту.
Почавши день невеликим падінням, ринок дотримувався песимістичних настроїв протягом всієї торговельної сесії, ведучи основні індекси все далі в "червону" зону, відзначають аналітики "Атона". Одним з основних факторів подібного настрою по всьому світу послужили сьогодні новини про підвищення ключової процентної ставки Банком Китаю в ході минулих вихідних на 25 базисних пунктів.
Жорсткість монетарної політики КНР хоч і є сприятливим для стабілізації економіки в довгостроковому періоді, у короткостроковому призведе до уповільнення темпів її зростання. Це спричинить за собою скорочення попиту з боку Китаю на різні групи товарів, що сильніше за все турбує інвесторів, відзначають в "Атон".
Продовжує залишатися в центрі уваги історія з "Норільський нікель" і його спробами викупити власний блокпакет акцій у "Русала". Сьогодні компанія повідомила, що готова поторгуватися за нього і віддати більше 12 млрд дол, запропонованих раніше.
Однак учасники ринку не впевнені, що викуп блокпакета власних акцій "Норнікелем" буде позитивно сприйнятий інвесторами. Принаймні, якщо ціна операції складе 15 млрд дол, як оцінює блокпакет En +, зростання котирувань ГМК на фондових біржах може не бути зовсім, вважає аналітик ВТБ 24 Станіслав Клещев.
У лідерах зростання до закінчення торгів значилися папери "Інтер РАО ЄЕС" та акції ОГК-6, у лідерах падіння - ОГК-4 і "Автоваз".