ua en ru

Фондові торги в Європі 27 грудня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в Європі 27 грудня відкрилися в першу торговельну сесію після довгих різдвяних свят підвищенням провідних індексів, відіграючи динаміку бірж США, закрили 23 грудня зростанням провідних індексів на тлі макроекономічних новин. Відзначимо, що торги проходять при низькому обсязі, так як Лондонська біржа сьогодні все ще закрита. Певний інтерес для інвесторів представлятимуть статистичні дані від дослідницької організації Conference Board щодо індексу споживчої довіри в США в грудні, які будуть опубліковані сьогодні ввечері.

Напередодні публікації американської макроекономічної статистики і за відсутності важливих новин, які могли б дати напрямок ринку, котирування європейських банків демонструють змішану динаміку: папери французьких Societe Generale і BNP Paribas подорожчали на 0,7% і 0,8% відповідно, акції німецьких Deutsche Bank і Commerzbank, навпаки, подешевшали на 0,7% і 0,5%.

На відкритті торгів підвищенням котирувань відзначився німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen. Раніше головний виконавчий директор компанії Audi (цей бренд належить Volkswagen) Руперт Стадлер відзначив, що автомобільну галузь чекає більш складний рік, ніж 2011р. У той же час, за його словами, це не повинно бути причиною для песимізму. Крім того, Стадлер спростував інформацію в німецьких ЗМІ про те, що він може змінити Мартіна Вінтеркома на посту глави Volkswagen в 2016р. Папери компанії підвищилися в ціні на 0,6%.

Європейські фондові торги відкрилися на позитивній території майже для всіх автовиробників, натхнених результатами минає 2011р. Так, акції німецького Daimler AG виросли в ціні на 0,5%, французьких Renault SA і Peugeot SA - на 0,6% і 0,2% відповідно. Винятком в автомобільному секторі став лише нідерландський автоконцерн Swedish Automobile NV (власник шведської Saab), що зазнає фінансові труднощі, акції якого обвалилися на відкритті на 12,5%.

Станом на 12:28 німецький індекс DAX виріс на 22,39 пункту (+0,38%) - до 5901,32 пункту, французький CAC 40 - на 14,96 пункту (+0,48%) - до 3117,05пункту.