ua en ru

Фондові ринки Японії 13 серпня відкрилися зростанням на тлі ослаблення ієни і зниження ставки корпоративного податку

Фондові ринки Японії 13 серпня 2013 р. відкрилися зростанням на тлі ослаблення ієни після публікації доповіді прем'єр-міністр Сіндзо Абе, в якому він повідомив про можливе зниження ставки корпоративного податку в якості компенсації за заплановане збільшення податку з продажів, яке відбудеться в два етапи, передає Reuters.

Абе намагається вжити заходів експансіоністської фіскальної та грошової політики для стимулювання економічного зростання країни. Він закликав до зниження корпоративного податку як засіб полегшення тягаря, що лежить на японських компаніях, а також залучення іноземних інвестицій.

"Повідомлення ЗМІ про те, що Абе планує знизити ставку корпоративного податку, мали позитивний ефект на фондові ринки", - зазначив фондовий експерт Ichiyoshi Asset Management Міцусіге Акіно.

Індекс Nikkei після публікації даних щодо валового внутрішнього продукту (ВВП) Японії підріс на 1,7% і показав найкращу динаміку за останні 100 днів з моменту свого мінімуму в червні 2013 р.

Курс ієни знизився на 0,4% - до 97,265 ієн за долар США - після п'ятитижневого росту і досягнутого минулого тижня максимуму в 95,801 ієн за долар.

Азіатські акції MSCI Asia-Pacific впали на 0,1% після досягнення двотижневого максимуму 12 серпня ц.р., в той час як південнокорейський KOSPI додав 0,5%.

На ринку сировини ціни на мідь знизилися на 0,5% - до 7280 дол за одну тонну, ціни на золото знизилися на 0,3% після зростання 12 серпня ц.р. на 1,6%, що було обумовлено хорошим попитом в Китаї.