ua en ru

Фондові ринки в Азії закрилися підвищенням показників

Індикатор фондової біржі Шанхая підвищився до закриття торгів у вівторок до максимуму шести місяців завдяки підйому котирувань вугледобувних компаній і фірм, які розробляють альтернативні джерела енергії.

Індекс Shanghai Composite набрав 1,58% до 3.001,85 пункту.

Індекс фондового майданчика Гонконгу Hang Seng підвищився на 1,25% до 23.763,73 пункту, слідуючи за фондовим ринком материкового Китаю.

Індекс Токійської фондової біржі завершив торги вівторка ростом завдяки підйому фінансового сектора після гарного звіту Citigroup, але триваюче зміцнення ієни стало обмежуючим фактором.

Індекс Nikkei піднявся на 0,4%, закрившись на позначці 9.539,45 пункту.Індекс акцій першого ешелону Topix підріс на ті ж 0,4 відсотка до 833,73 пункту.

Інвестори торгували неохоче в очікуванні зустрічей міністрів фінансів "Великої двадцятки" на найближчих вихідних і зборів регуляційного комітету Федерального резерву США 2-3 листопада, передає Reuters.

Тим часом основний індекс Сеульської фондової біржі KOSPI опустився на 0,97% до 1.857,32 пункту. Подешевшали акції технологічних компаній, таких як Samsung Electronics. Але котирування Hyundai Merchant виросли, після того як Hyundai Motor оголосила про плани інвестувати в Hyundai E&C.