ua en ru

Фонд держмайна продав на аукціоні тепловозоремонтний завод за 15 млн гривень

Фонд держмайна продав на аукціоні тепловозоремонтний завод за 15 млн гривень Фото: ФДМ продав черговий лот за 15 млн гривень (УНІАН)

Лотом був "Гайвороновский тепловозоремонтний завод"

Фонд державного майна України продав 100% статутного капіталу Публічного акціонерного товариства "Гайворонський тепловозоремонтний завод" за 15,14 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, при номіналу 1 гривня ціна продажу однієї акції склала 1,53 гривень. Покупець - ТОВ ФК "Фаворит" (Київ).

У попередні роки спроби продати акції підприємства на конкурсі виявилися безрезультатними. В той же час підприємство має потребу в інвестиціях та ефективний план розвитку, і фонд розраховує, що приватизація сприятиме цьому.

ПАТ "Гайворонський тепловозоремонтний завод" було засновано ще у 1897 році. Воно розташоване в Кіровоградській області. Основною діяльністю підприємства є ремонт і технічне обслуговування залізничного рухомого складу, а саме виробництво відповідних запасних частин (великих зубчастих коліс, теплообмінників, шестерень, топливоподогревателей, втулок, клапанів).

Загальна площа земельних ділянок у постійному користуванні становить 5,089 га. Загальна площа виробничих приміщень складає 1,79 га.

Середня чисельність працівників в 2016 році становила близько 100 чоловік.

Аукціон з підвищенням ціни був проведений на фондовій біржі ПФТС.

Нагадаємо, ФДМУ продає акції "Дніпровський машинобудівний завод".