ua en ru

Фонд держмайна визначив дату оцінки активів обленерго

Фонд держмайна визначив дату оцінки активів обленерго Фото: Ігор Білоус

Оцінка повинна бути проведена одночасно всіма виробниками і постачальниками енергії

Фонд держмайна закликав обленерго провести одночасну оцінку своїх активів до кінця 2016 року. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Така оцінка, йдеться в повідомленні, необхідна для переходу на стимулююче регулювання, згідно із законом, і здійснюється у відповідності з Методикою оцінки активів суб'єктів природних монополій, суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної та теплової енергії, що затверджується Фондом державного майна України за погодженням з Антимонопольним комітетом України, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державною регуляторною службою.

Оскільки зміни у цю методику набрали чинності тільки 18 листопада 2016 року, компанії не можуть здійснити оцінку активів до 30 листопада, як передбачалося раніше.

Тому ФДМ закликав обленерго прискорити оціночний процес. При цьому, в процесі оцінки для досягнення об'єктивності визначення вартості основних виробничих активів обленерго повинні бути враховані не гіпотетичні показники їх навантаження, а реальні фактично досягнуті на даний час показники.

Нагадаємо, Білоус розповів про необхідні умови початку приватизації 6 обленерго.