ua en ru

Фонд Гайдар відмовився від гранту Путіна

Фонд Гайдар відмовився від гранту Путіна Фото: Марія Гайдар

Гайдар також зняла з себе повноваження директора фонду

Фонд помічника голови Одеської обласної державної адміністрації Марії Гайдар "Соціальний запит" відмовився від гранту Президента Росії Володимира Путіна, повідомляє "Комерсант".

Раніше з ідеєю відкликати грант виступила російський омбудсмен Елла Памфілова.

"Фонд вже відмовився від виділеного гранту, ще в п'ятницю лист про це подано в "Громадянська гідність", - заявила РБК прес-секретар організації Наталія Малишева.

За словами Малишева, причина відмови від гранту полягає в тому, що засновник фонду Гайдар більше не може співфінансувати проекти. Крім того, Гайдар зняла з себе повноваження директора фонду.

"Соціальний запит" виграв конкурс на отримання гранту у "Громадянської гідності" в червні 2015 р. Грант склав близько 2,8 млн руб. Гроші призначалися на створення проекту "Центр громадянської журналістики", в рамках якого планувалося створити інтернет-ресурс, а також проводити заходи по навчанню та підвищенню кваліфікації журналістів, чия робота спрямовані на рішення і освітлення цивільних питань і тем.

Стоит отметить, что фонд "Социальный запрос" был создан Гайдар с целью добиваться повышения качества социальных услуг в Российской Федерации. В 2014 г. фонд получил 2,1 млн руб. на проект "Центр юридического волонтерства", эта сумма должна была профинансировать мониторинг деятельности госорганов, которые предоставляют общественные и социальные услуги. Помимо этого, гранд должен был покрыть финансовые расходы на предоставление гражданам информации, и квалифицированной юридической помощи.

Нагадаємо, Марія Гайдар розповіла про своє призначення на посаду помічника голови обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.