ua en ru

Фонд гарантування вкладів внесе доповнення в банківські договори

Фонд гарантування вкладів внесе доповнення в банківські договори Фото: ФГВФО

Крім іншого ФГВФО пропонує включити до договору банківського рахунку умови, за яких вклади відшкодовуватися не будуть

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) встановить додаткові вимоги до договорів банківського нагляду та банківського рахунку. Інформацію про це фонд розмістив на своїй офіційній сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що заплановані зміни будуть включати у зміст договорів банківського рахунку умови гарантування фондом відшкодування грошей за цими вкладами.

зокрема, додаткова інформація буде включати перелік умов. При яких ФГВФО не відшкодовує гроші або посилання на Закон України "про систему гарантування вкладів фізичних осіб", який визначаються умови, при яких фонд не відшкодовує гроші. Включатися до договору також будуть дані про суми граничного розміру відшкодування грошей за вкладами, інформація про призупинення нарахування процентів за угодою в останній день перед початком процедури виведення ФГВФО банку з ринку, про те, що відшкодування грошей за вкладами буде проводитися в національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземних валют на день початку процедури виведення НБУ банку з ринку

Крім того, в документах буде міститися інформація про те, що фізична особа, з якою укладається договір, ознайомлено з довідкою про систему гарантування вкладів фізосіб та інші істотні умови договору банківського рахунку, договору банківського вкладу, встановлені законодавством України.

Зміни також передбачають, що на вимогу вкладника при укладанні строкового договору йому має бути надано розрахунок його доходів і витрат, пов'язаних з розміщенням строкового вкладу, який повинен включати інформацію на дату звернення.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує встановити додаткові вимоги до договорів банківського вкладу та банківськ...

Опубліковано Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 2 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ відніс "Авант-Банк" до категорії неплатоспроможних.