ua en ru

ФГВФО попереджає про ризик виведення з банку "Хрещатик" великих активів

ФГВФО попереджає про ризик виведення з банку "Хрещатик" великих активів Фото: з банку "Хрещатик" намагаються вивести великі активи

Вивести 250 млн гривень намагаються родичі одного з керівників банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попереджає про ризик виведення активів на суму 250 млн гривень із збанкрутілого банку "Хрещатик". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Згідно з повідомленням, група позичальників, які є пов'язаними з банком особами, які подали позови до Господарського суду Києва з вимогою визнати припиненими їх зобов'язання перед банком "Хрещатик" і припинити обтяження на нерухоме майно заставною вартістю 470 млн гривень, яке було передано в забезпечення наданих банком кредитів. Мова йде про земельну ділянку у Феофанії, квартири і нежитлових приміщення на вул. Вишгородської в Києві.

За твердженням позичальників, на початку 2015 року вони поступилися права вимоги за депозитами фізосіб на 8 млн доларів. Згодом з'ясувалося, що вкладниками за цими депозитами є родичі одного з керівників банку, який був членом правління до введення тимчасової адміністрації.

У свою чергу, уповноважений ліквідатор банку стверджує, що, найімовірніше, що ці договори були укладені вже у період здійснення процедури ліквідації банку перед подачею позовних заяв.

Господарським судом Києва 25 листопада 2016 винесено рішення, яким позовні вимоги одного з позичальників задоволені в повному обсязі.

Банк "Хрещатик" готує апеляційну скаргу на це рішення.

Нагадаємо, прокуратура звинувачує службовців банку "Хрещатик" у розкраданні понад 81 млн гривень з депозитних рахунків.