ua en ru

Прокуратура звинувачує службовців банку "Хрещатик" у розкраданні понад 81 млн гривень з депозитних рахунків

Прокуратура звинувачує службовців банку "Хрещатик" у розкраданні понад 81 млн гривень з депозитних рахунків Фото: 16 службовців банку "Хрещатик" обікрали вкладників на більш ніж 81 млн гривень

Від дій 16 шахраїв постраждали 54 вкладника банку

Прокуратурою Києва завершено досудове розслідування у рамках кримінального провадження щодо 16 службовців Київського регіонального відділення ПАТ "КБ "Хрещатик", підозрюваних у створенні схеми розкрадання грошових коштів фінансової установи. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що службові особи банку, діючи у складі організованої злочинної групи, протягом лютого 2010 - березня 2014 років заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень. Для цього шахраї підробляли депозитні договори та документи на видачу готівки.


За результатами розслідування колишнім керівникам і посадовим особам регіонального відділення банку (всього 16 осіб) повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

В рамках розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт.

Слідство по вказаній кримінальній справі завершено, матеріали відкриті для ознайомлення підозрюваними та їх захисниками.

Нагадаємо, раніше ГПУ встановила, що банк "Хрещатик" видав понад 40 млн доларів кредитів за підробленими документами.