ua en ru

Фонд гарантування вкладів відсудив у "Ощадбанку" 450 млн гривень активів "Дельта Банку"

Фонд гарантування вкладів відсудив у "Ощадбанку" 450 млн гривень активів "Дельта Банку" Фото: ФГВФО відсудив 450 млн гривень в "Ощадбанку"

Активи перебували в заставі у "Ощадбанку"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсудив у державного "Ощадбанку" активи збанкрутілого "Дельта Банку" на суму 450 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, Господарський суд Києва 9 листопада 2016 року повністю підтримав доводи про неправомірність договору, згідно з яким активи "Дельта Банку" (ще до визнання його неплатоспроможним) на 450 млн грн були передані у заставу "Ощадбанку".

Згідно з матеріалами справи, ще у 2010 році АТ "Дельта Банк" уклав декілька договорів застави та іпотеки, які забезпечували належне виконання зобов'язань перед ВАТ "Ощадбанк" за договорами про відкриття і ведення кореспондентського рахунку.

Серед забезпечення був і договір застави майнових прав від 25 лютого 2015 року. Предметом застави за ним є майнові права за кредитними договорами, укладеними "Дельта Банком" з великими позичальниками-боржниками загальною вартістю понад 450 млн. Грн.

Однак ФГВФО вважало цю угоду нікчемною і звернувся до Господарського суду столиці з позовною заявою до ВАТ "Ощадбанк"про визнання такого договору застави недійсним (господарська справа №910 / 10917/16), який і задовольнив суд.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про захист ошуканих вкладників банків.