ua en ru

Фонд Firtash Foundation і галерея Saatchi представлять роботи українських художників у Лондоні

В лондонській галереї Saatchi завершується підготовка до відкриття художньої виставки "Передчуття: українське мистецтво сьогодні", організованої благодійним фондом Firtash Foundation. Про це повідомляють в прес-службі фонду.

Офіційне відкриття виставки відбудеться у середу, 8 жовтня, ввечері.

Повідомляється, що вперше в рамках одного культурного проекту за кордоном буде представлена така велика кількість українських робіт.

Відвідувачі виставки зможуть побачити понад 160 об'єктів - картин та інсталяцій - 38-ми українських художників і скульпторів.
Дана виставка є одним із заходів, які проводяться фондом Firtash Foundation в рамках щорічних Днів України у Великобританії.

"До офіційного відкриття виставки всього кілька годин. Ми пройшли великий шлях і сьогодні дуже раді надати платформу для демонстрації сучасного українського мистецтва нашим відвідувачам", - зазначив виконавчий директор Saatchi Gallery Найджел Херст.

Марина Щербенко, куратор виставки Марина Щербенко додала, що унікальність проекту полягає не тільки у великій кількості представлених художників, але і в тому, що в одному залі зібрані представники різних поколінь, різних шкіл та різних жанрів. "При цьому всі вони об'єднані спільною метою - домогтися більшої інтеграції сучасного українського мистецтва у світовий контекст", - підкреслила вона.

"Чудово, що в цих залах вдалося зібрати весь колір сучасного українського мистецтва. Тому я хотів би подякувати фонду Firtash Foundation і особисто Ладу Фірташ за їх роботу по популяризації українського мистецтва за кордоном. Цікаво, як сприймуть нашу живопис європейці. Думаю, їм буде дуже цікаво, т. к. сприйняття мистецтва в різних країнах досить істотно відрізняється", - додав у свою чергу художник Степан Рябченко.