ua en ru

Фонд Ахметова продовжить видачу дитячих гуманітарних наборів на Донбасі на поточному тижні

У понеділок волонтери ФК "Шахтар" і "Донбас Арени" почали видавати на стадіоні гуманітарну допомогу в рамках проекту Ріната Ахметова "Допоможемо дітям", спрямованого на підтримку дітей у віці до двох років із зони АТО. Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарної штабу "Допоможемо" при фонді Ріната Ахметова.

Згідно з повідомленням, до вибуху в Донецьку, в результаті якого був пошкоджений західний вхід на стадіон, волонтери встигли роздати 82 дитячих набори. "Роздача гуманітарної допомоги продовжиться на цьому тижні в іншому місці. Детальну інформацію про дату і місце гуманітарний штаб Ріната Ахметова повідомить додатково", - додали в інформаційному центрі.

За підрахунками штабу, в зоні АТО на поточний момент перебуває близько 40 тис. дітей у віці до двох років. "У всіх малюків є специфічні потреби, які батьки закривали в мирний час, але не можуть забезпечити зараз через заморожені соцвиплати, дефіцит товарів, відсутність поставок медикаментів. За рішенням Ахметова, допомогу отримають всі сім'ї, де є діти зазначеного віку", - повідомили в інформаційному центрі.

Підкреслюється, що гуманітарний штаб вже доставив на Донбас 10 тис. дитячих наборів. У жовтні та листопаді в рамках гуманітарного рейсу Ахметова буде доставлено ще по 20 тис. наборів, що забезпечить найнеобхіднішим всіх дітей із зони АТО у віці до двох років.