ua en ru

У "Фокстроті" розповіли про головні новинки виставки Computex 2017

У "Фокстроті" розповіли про головні новинки виставки Computex 2017

На початку літа були окреслені основні аспекти розвитку комп'ютерної індустрії. На виставці Computex 2017, що пройшла в Тайбеї з 30 травня по 3 червня, провідні виробники девайсів і "заліза" продемонстрували свої останні досягнення. Фахівці компанії "Фокстрот" розповіли про найважливіші тренди.

Тонкі і легкі ігрові ноутбуки

Не так давно поняття "тонкий ігровий ноутбук" відносилося до області фантастики. Сьогодні геймерський ультрабук є реальністю багато в чому завдяки зменшенню розмірів графічних прискорювачів. Тренд у створенні таких пристроїв просувається виробником відеокарт NVIDIA в рамках концепції Nvidia Max-Q.

Відеокарти Nvidia нових поколінь стали не тільки могутніше, але і значно компактніше. Так, графічний процесор GeForce GTX 1080, встановлений у всі ноутбуки з дизайном Nvidia Max-Q, легко вміщується в корпусі товщиною до 18 мм До порівняння, товщина ноутбуків з відеокартами GTX 900-ї серії становить у середньому 40-50 мм. Відповідно, зменшується і вага ноутбуків – з 5-5,5 до 2-2,5 кг.

Нові GPU GeForce GTX 1080 встановили в свої ноутбуки виробники Acer, Asus, MSI, Gigabyte і Clevo. Всі пристрої відносяться до преміум-сегменту. Так, потужний ноутбук Asus ROG Zephyrus обійдеться приблизно в 2500-3000 євро, а ігровий "монстр" Acer Predator Triton 700 коштуватиме від 3300 євро.

У "Фокстроті" розповіли про головні новинки виставки Computex 2017

Космічні швидкості з процесорами Intel Core i9

Стрімкий розвиток ігрової індустрії підштовхнуло компанію Intel до створення Core i9 – надпотужних процесорів з 12, 14, 16 і 18 ядрами. Нові чіпи Intel здатні бити швидкісні рекорди, залишаючись на верхівках бенчмарків протягом кількох наступних років.

Всі моделі підтримують технологію Hyper-Threading, яка ділить кожне фізичне ядро на два віртуальних. В результаті процесори можуть обробляти одночасно вдвічі більший обсяг інформації – від 24 (12 ядер) до 36 (18 ядер) потоків. Сама просунута 18-ядерна версія Core i9 Extreme стоїть 1999 доларів.

Нові процесори заточені на роботу з десктопним "залізом", оснащений ефективною системою активного охолодження. Найкращі результати процесори Core i9 зможуть продемонструвати в тандемі з новими материнськими платами ASRock X299 Taichi і MSI X299 Pro Gaming, укомплектованими чіпсетами Intel X299. Сумісні материнки з'являться у продажу ближче до осені.

Моноблоки і тонкі ноутбуки-трансформери

Конкуренти Apple не сплять, пропонуючи гідну альтернативу дорогим моноблоків iMac. Гідні рішення представила компанія Dell, яка виявила на Computex 2017 два моноблочних пк Inspiron 27 7000 AIO та Inspiron 24 5000 з базовою вартістю 999 і 699 доларів. Модель 27 7000 AIO підтримує технологію віртуальної реальності. Обидва пристрої оснащені 4K/Full HD дисплеями з ультратонкими рамками InfinityEdge, графікою AMD Polaris і новітніми процесорами AMD.

Крім моноблоків Dell на виставці був показаний найлегший ноутбук-трансформер Asus ZenBook Flip S, який важить всього 1 кг Товщина пристрою складає всього 10,9 мм Новинка оснащена 360-градусними шарнірами, що дозволяють встановлювати дисплей під будь-яким кутом.