ua en ru

ФК "Шахтар" демонструє вражаючі результати

ФК "Шахтар" демонструє вражаючі результати

Донецький "Шахтар" – справжній гранд вітчизняної першості. "Гірники" 10 разів ставали чемпіонами України і успішно представляють країну на міжнародній арені. Не так давно у них змінився головний тренер, під керівництвом якого команда демонструє вражаючі результати.

"Шахтар" був заснований ще в 1936 році. Команда відразу завоювала симпатії не тільки місцевих уболівальників, але і любителів футболу по всьому СРСР. Яскрава і відкрита гра допомогли "Шахтарю" в радянський час 4 рази підняти над головою Кубок країни. У чемпіонаті клуб не відзначався, але завжди був міцним середняком з медальними амбіціями.

З набуттям Україною незалежності ситуація поступово почала змінюватися. Якщо спочатку "Шахтар" і тут не брав участь в медальній гонці, то з приходом Ріната Ахметова "гірники" стали справжнім грандом не тільки вітчизняної першості, але і європейських змагань.

Дивитися футбол онлайн зараз стало набагато простіше. Так можна стежити за всіма матчами улюблених команд. ФК "Шахтар" завжди йде назустріч вболівальникам, тому створює максимально комфортні умови. Так, у 2009 році була відкрита "Донбас-Арена".

Шахтар під час президентства Ахметова

З приходом Ахметова в клубі з'явилися не тільки іноземні гравці, але і тренери. Власник першим відчув, що потрібні зміни. Особливо пощастило Ахметову в 2004 році, коли на посаду головного тренера йому вдалося запросити румунського фахівця Мірчу Луческу.

Під керівництвом цього наставника "Шахтар" став стабільно вигравати внутрішня першість і перемагати в національному кубку. З кожним роком відрив від "Динамо" ставало все більше. При цьому скорився донеччанам і міжнародний трофей – Кубок УЄФА, який вони виграли в 2009 році. Через пару років після цього тріумфу команда вийшла в ¼ Ліги Чемпіонів, що досі залишається найвищим результатом в історії.

Домогтися високих досягнень клубу вдалося за рахунок:

  • грамотної трансферної політики;
  • тренерського генія Луческу;
  • інвестицій Ахметова.

Серйозно вдарила по клубу збройний конфлікт на сході України. У результаті нього "Шахтар" змушений грати не в рідних стінах. Це призвело до того, що вперше за 6 років титул дістався "Динамо". Однак запросивши молодого португальця Паулу Фонсеку, "Шахтар" не тільки зумів повернути собі чемпіонство, але і вперше за кілька років вийти в плей-офф Ліги Чемпіонів. Тому вболівальники з оптимізмом дивляться в майбутнє і вірять у подальший прогрес клубу.