ua en ru

ФК "Металіст" має намір збільшити статуний капітал с 26,1 млн грн до 1,256 млрд грн

ФК "Металіст" має намір збільшити статуний капітал с 26,1 млн грн до 1,256 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні ФК в системі розкриття інформації.

Збільшення статутного капіталу відбудеться шляхом приватного розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків та про приватне розміщення простих іменних акцій ФК.

Планується розмістити акції іменні в кількості 4 млрд 920 млн штук, загальною номінальною вартістю 1 млрд 230 млн грн шляхом приватного розміщення.

Тип, форма існування цінних паперів, що розміщуються - розміщуються акції прості іменні в безздокументарній формі існування. Розміщення привілейованих акцій не заплановане.

Номінальна вартість акції - 0,25 грн.

Розміщення акцій може призвести до збільшення частки у статутному капіталі ПАТ «ФК «МЕТАЛІСТ» Товариства з обмеженою відповідальністю «Металіст ФК» (код ЄДРПОУ 35248165), яке є власником 101 727 708 простих іменних акцій, що до розміщення акцій становить 97,2436% у статутному капіталі ПАТ «ФК "Металіст".

Співвідношення (у відсотках) суми цінних паперів, на яку вони розміщуються, до розміру статутного капіталу емітента на дату прийняття цього рішення - 4703,13%.

Залучені кошти планується витратити на "зростання потенціалу футбольної команди для її успішного виступу в національних та міжнародних змаганнях з футболу, створення інфраструктури та умов для розвитку дитячо-юнацького футболу в Харкові та інших регіонах України з подальшим вибором і професійною підготовкою талановитих молодих футболістів" та ін.

Акціонерам-власникам простих іменних акцій ПАТ "ФК "Металіст" надається переважне право на придбання акцій

Президентом ФК "Металіст" є Сергій Курченко, який є головою наглядової ради ГК "СЄПЕК".

Читайте також: "ГазУкраїна" купує "Металіст"