ua en ru

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП через торгову війну США з Китаєм

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП через торгову війну США з Китаєм Фото: Fitch Ratings (flickr.com/bertransk)

Протекціоністська торгова політика США досягла точки, коли вона вчинає істотний вплив на світову економку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз зростання світової економіки в 2019 році в зв'язку торговельною війною США і Китаю. Про це йдеться новому «Глобальному економічному прогнозі» (GEO) агентства.

«Торгова війна стала реальністю», - заявив головний економіст Fitch Брайан Колтон.

Він зазначив, що нещодавнє введення США тарифів китайські товари на 200 млрд доларів "зробить істотний вплив на глобальне зростання".

В агентстві прогнозують, що ескалація торгових відносин США і Китаю призведе до уповільнення зростання економіки Китаю в 2019 році на 0,2 п. п. до 6,1%, а зростання світового ВВП знизиться на 0,1 п. п. до 3,1%.

"Незважаючи на ці коригування прогнозів, короткострокові перспективи глобального зростання залишаються високими. Прогноз зростання досягне 3,3% цього року порівняно з 3,2% у 2017 році, що значно вище довгострокового (після 1990 року) історичного показника у 2,6% на рік", - йдеться в повідомленні агентства.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про введення з 24 вересня 2018 року 10-ти процентних мит на імпортовані з Китаю товари на суму у 200 млрд доларів.

Відзначимо, у вересні Китай подав скаргу на нові американські мита у Всесвітню торгову організацію.