ua en ru

Fitch вважає, що зміни в податковому кодексі нейтральні для рейтингів МХП і "Кернела"

Fitch вважає, що зміни в податковому кодексі нейтральні для рейтингів МХП і "Кернела" Фото: Fitch Ratings

Рейтинги компанії обмежені країновою стелею ССС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомляє, що недавні зміни податкового режиму України відносно сільськогосподарських виробників не вплинуть на рейтинги Kernel Holding S. A. "Кернел" і MHP S. A. ("МХП"), які знаходяться на рівні CCC. Інформація про це розміщена на сайті агентства.

У повідомленні говориться, що поправки в податковий кодекс виявилися більш сприятливими, ніж передбачало агентство, для даних компаній. Однак їх рейтинги зараз обмежені країновою стелею України ССС.

Рейтингове агентство також відзначає, що в результаті прийнятих поправок, підрозділи МХП по м'ясу птиці і зерна будуть утримувати лише 50% і 15% ПДВ відповідно в порівнянні з 100% раніше. Компанія також отримає переваги від відшкодування ПДВ з експорту зерна, чого все-таки не буде достатньо для компенсації скорочення доходів від спеціального режиму ПДВ. В цілому, загальний вплив змін законодавства на грошові потоки МХП буде негативним.

Для "Кернела" зміни будуть сприятливими. Переваги від відшкодування ПДВ з експорту зерна компанії компенсують зниження сум утримуємого ПДВ в його рослинницькому сегменті (15% в порівнянні з 100% раніше).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Fitch очікує реструктуризацію єврооблігацій "Укрзалізниці" не пізніше березня.