ua en ru

Fitch: Зростання ВВП в Україні в 2012 р. сповільниться до 4%

За прогнозами Fitch, зростання ВВП в Україні в 2012 р. сповільниться до 4%. Про це в ході конференції міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings заявив директор аналітичної групи Fitch по суверенних емітентів Чарльз Севіль, передає кореспондент РБК-Україна.
"Україна - одна з высоковолатильных країн. Раніше ми оцінювали борги уряду і компаній на рівні 14%, тепер ця цифра досягла більше 30%. Боргове навантаження дає менше можливостей уряду реагувати на кризові явища", - сказав Севіль.
Також, за його словами, в Україні один з найбільш високий рівнів безнадійних кредитів. Рейтинг України був знижений з позитивного на стабільний у зв'язку з погіршенням зовнішньої ситуації.
"Зокрема, за єврозоні знижений показник зростання до 1,6% і подальший прогноз також негативний. У Китаї також спостерігається уповільнення зростання економіки, хоча в цілому економіка Китаю росте. Промислове виробництво, у тому числі і АПК в Україні показало у третьому кварталі зростання на рівні 6%. Зростання ВВП України в наступному році, на нашу думку сповільниться, оскільки знижуються ціни на сталь, і в наступному році вони ще продовжить сповільнюватися, що підвищить ризики для інвесторів", - відзначив Севіль.
За прогнозами Fitch, зростання ВВП України в 2011 р. складе 4,7%.
Нагадаємо, раніше Національний банк України (НБУ) озвучив дані, за якими зростання ВВП України в 2011 р. складе 4,5%.