ua en ru

Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги системно значимих банков Великобританії

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолта емітента (РДЕ) британських банків Lloyds Banking Group plc. і Royal Bank of Scotland Group plc. з AA- до A, а також помістило РДЕ і рейтинг фінансової стійкості Barclays plc. на перегляд з можливістю пониження. Дане рішення стало результатом пониження рівня підтримки довгострокового рейтингу дефолта емітента (РДЕ) вказаних фінансових інститутів з AA- і A+ до А.
Як повідомляється в прес-релізі Fitch, рівень підтримки довгострокового рейтингу дефолта емітента (РДЕ), що переглядається, відображає думку агентства, яке убачає зниження готовності властей країни надавати фінансову підтримку банківському сектору королівства.
Пониження рейтингів Lloyds Banking Group plc. і Royal Bank of Scotland Group plc. відображає перегляд їх рівнів підтримки РДЕ, оскільки їх поточні рейтинги фінансової стійкості знаходяться нижчим перших (на рівні bbb). За останні два роки обоє банківської групи продемонстрували стійке підвищення якості своїх ризикових профілів і ділових перспектив, що має на увазі відсутність істотного негативного впливу кризи в зоні євро.
Поточний рівень РДЕ і рейтингу фінансової стійкості Barclays відображає стійке положення роздрібної мережі банку в королівстві, широкий асортимент банківських послуг, стабільну рентабельність, достатню ліквідність і бездоганне управління ризиками. Він також враховує волатильность прибули і рисок в підрозділі Barclays Capital, що займається інвестиційно-банківською діяльністю.
Переведення РДЕ і рейтингу фінансової стійкості Barclays у, такий, що перевпередивляється з можливістю пониження відображає переконаність Fitch в тому, що складно структуровані бізнес-моделі міжнародних інвестиційних і універсальних банків у високій мірі схильні до ринкової кон'юнктури, настроїв і волатильності. Рішення по ним буде прийнято в найближчому майбутньому.
У методології Fitch кредитоспроможність банку як незалежної одиниці відбита в рейтингу фінансової стійкості, тоді як перспектива здобуття надзвичайної підтримки з боку держави відбита в рівні підтримки довгострокового РДЕ. РДЕ знаходиться на тому рівні, що і рівень вищого з цих двох рейтингів.