ua en ru

Fitch присвоїло випуску облігацій "Ощадбанку" на 500 млн дол. рейтинг "B" / "RR4"

Fitch Ratings присвоїло очікуваний довгостроковий рейтинг "B" і очікуваний рейтинг зворотності активів "RR4" майбутньому випуску облігацій SSB No.1 plc (дочірня компанія "Ощадбанку", зареєстрована у Великій Британії) на суму 500 млн дол. з обмеженим регресом на емітента. Про це повідомляє прес-служба Fitch Ratings
Фінальні рейтинги будуть присвоєні після отримання остаточної документації по емісії, яка повинна в основному відповідати отриманій раніше інформації.
"Ощадбанк" має наступні рейтинги: довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті "B"/прогноз "Стабільний", довгостроковий РДЕ в національній валюті "B"/прогноз "Стабільний", короткостроковий РДЕ "B", індивідуальний рейтинг "D/ E" , рейтинг підтримки "4" і довгостроковий рейтинг за національною шкалою "AA-(ukr)"/прогноз "Стабільний".
"Рейтинги дефолту емітента, національний довгостроковий рейтинг і рейтинг підтримки" Ощадбанку "обумовлені потенційною підтримкою з боку українських властей у разі потреби з урахуванням того, що банк перебуває в 100% державної власності, та його ролі в здійсненні політики держави. Рейтинги також беруть до уваги що залишається обмеженою здатність українських властей надавати таку підтримку, про що свідчить суверенний довгостроковий РДЕ "B", - йдеться в повідомленні.