ua en ru

Fitch підвищило рейтинг облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance до ВВ-sf

Fitch підвищило рейтинг облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance до ВВ-sf
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 plc класу B з рівня "CCCsf" до "BB-sf".

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 plc класу B з рівня "CCCsf" до "BB-sf". Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

"Рейтинги облігацій обмежені рівнем на чотири щаблі вище країнової стелі України ("CCC") через наявного резерву грошових коштів, який забезпечує значне покриття процентних та пріоритетних видатків по облігаціях класу B, а також який доступний для покриття дебетового сальдо по книзі обліку заборгованості по основній сумі боргу", - сказано в повідомленні.

В агентстві зазначили, що якщо процентні платежі, зібрані BNYM, не будуть достатніми для проведення процентних виплат по угоді, то грошовий резерв буде використаний для покриття такої нестачі.

"Резерв забезпечує істотне покриття ліквідністю навіть за стресового сценарію агентства щодо процентної ставки. Таким чином, на думку Fitch, якщо українська влада запровадить обмеження на переказ і конвертацію процентних платежів, отриманих на рахунок сервисера, грошового резерву буде достатньо для згладжування цього ризику", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 25 листопада агентство Moody's підвищило рейтинг єврооблігацій Ukraine Mortgage Loan Finance до В1.

Зазначимо, що Ukraine Mortgage Loan Finance №1 Plc була створена в рамках угоди по сек'юритизації доларових іпотечних кредитів. Продавцем іпотечного портфеля виступає Приватбанк.