ua en ru

Fitch підвищило прогноз рейтингу євробондів Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc класу B до "Позитивного"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги єврооблігацій компанії Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc класу B (обсяг 36,9 млн дол., термін погашення - грудень 2031 р.) на рівні "BBsf", прогноз підвищений з "Стабільного до "Позитивного". Про це повідомляє прес-служба агентства.
Fitch також підтвердив рейтинг єврооблігацій компанії Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc класу А (обсяг 11,8 млн дол., термін погашення - грудень 2031 р.) на рівні "BBsf", прогноз "Позитивний".
"Дані рейтингові дії відображають вплив очікуваного викупу кредитів "ПриватБанком" при проведенні виплат по облігаціях класів А і B, а також беруть до уваги доступні рівні підвищення кредитної якості. Крім того, прогноз по облігаціях класу B відображає "Позитивний" прогноз по суверенному рейтингу України ("B"/прогноз "Позитивний"), - відзначає Fitch. - Ця угода являє собою сек'юритизацію портфеля доларових іпотечних кредитів, виданих "ПриватБанком" у лютому 2007 р. Облігації класу А в даний час амортизувати до 9% від первинного об'єму. Облігації амортизуються на послідовній основі, та рівні підвищення кредитної якості по облігаціях класів A і B досягли відповідно 94,1% і 30,1%. З урахуванням очікуваного викупу кредитів Fitch вважає, що облігації класу А будуть повністю погашені до наступної дати процентних виплат, і почнеться амортизація облігацій класу B".