ua en ru

Fitch підвищило прогноз по рейтингах агрохолдингу "Мрія" з "Стабільного" до "Позитивного"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) компанії Mriya Agro Holding Public Limited в іноземній і національній валюті на рівні "B-", підвищило національний довгостроковий рейтинг компанії з рівня "BBB(ukr)" до "BBB+(ukr)". Про це повідомляє прес-служба Fitch.
Короткострокові РДЕ в іноземній і національній валюті підтверджені на рівні "B". Прогноз за довгостроковими РДЕ і національному довгостроковому рейтингу Мрії переглянутий з "Стабільного" на "Позитивний".
Одночасно Fitch підтвердило рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій компанії на 250 млн дол. з погашенням в 2016 р. на рівні "B-" з рейтингом зворотності активів "RR4".
"Перегляд прогнозу по рейтингах "Мрії "на "Позитивний" відображає свідчення високої прибутковості компанії, незважаючи на коливання цін і витрат на фактори виробництва, часткову посуху, яка вплинула на весняний урожай минулого року, і наслідки змін до регулювання експорту зерна, і враховує зменшення сприйманого ризику реалізації за планом розширення компанії і її сильну позицію ліквідності", - говориться в повідомленні Fitch.
Агентство відзначило, що незважаючи на відносно невеликий розмір бізнесу і концентрацію діяльності на заході України, маржа компанії за FFO (грошових коштів від операційної діяльності) склала 51% в 2010 р., що є високим показником для її рейтингу.
Fitch очікує підвищення врожайності і стабільних цін в 2011 р. (хоча це не є основним чинником перегляду прогнозу), чому буде сприяти недавня скасування експортних мит на пшеницю і кукурудзу. Це допоможе зменшити розрив між цінами на внутрішньому і зовнішньому ринках (який до перегляду експортних мит оцінювався в 30%), що буде частково згладжувати інфляцію витрат (на пальне, добрива та засоби захисту рослин). Якщо маржа по FFO буде стабільно підтримуватися на рівні вище 35%, це буде відповідати більш високому рівню рейтингу.