ua en ru

Fitch знизило валютний рейтинг "Нафтогазу"

Fitch знизило валютний рейтинг "Нафтогазу"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг НАК "Нафтогаз України" в іноземній валюті з рівня "ССС" до "СС". Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

У той же час довгостроковий РДЕ "Нафтогазу" в національній валюті підтверджений на рівні "ССС".

Крім того, агентство знизило рейтинги ще 4 українських компаній.

Так, довгостроковий РДЕ компанії Avangardco Investments Public Limited в національній валюті знижений з рівня "CCC" до "CC". Довгостроковий РДЕ в іноземній валюті також знижений з рівня "CCC" до "CC". Пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті знижений з рівня "CCC" до "CC", рейтинг поворотності активів "RR4". Національний довгостроковий рейтинг компанії знижений з рівня "A(ukr)" до "BB(ukr)", прогноз "Негативний".

Національний довгостроковий рейтинг компанії Kernel Holding S. A. знижений з "A(ukr)" до "BBB+(ukr)", прогноз "Стабільний". Довгострокові РДЕ в національній та іноземній валюті підтверджені на рівні "CCC".

Також знижений національний довгостроковий рейтинг ВАТ Миронівський хлібопродукт (дочірня компанія MHP S. A.) - з рівня "AA-(ukr)" до "A+(ukr)", прогноз "Стабільний". Довгострокові РДЕ в національній валюті та іноземній валюті підтверджений на рівні "CCC".

Національний довгостроковий рейтинг компанії Ukrlandfarming PLC знижений з рівня "A(ukr)" до "BB(ukr)", прогноз "Негативний". Довгострокові РДЕ в національній та іноземній валютах знижені з рівня "CCC" до "CC". Пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті знижений з рівня "CCC" до "CC", рейтинг поворотності активів "RR4".

Нагадаємо, раніше Fitch знизило кредитний рейтинг України в іноземній валюті з рівня "ССС" до "СС".