ua en ru

Fitch знизило рейтинги Києва, Харкова та Одеси в національній валюті до ССС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва, Харкова та Одеси в національній валюті з B до ССС-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва, Харкова та Одеси в національній валюті з B до ССС-. Про це говориться в повідомленні на офіційному сайті агентства.

Агентство також підтвердило їх довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті на рівні CCC і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "с".

Національні довгострокові рейтинги були підтверджені на рівні "BBB(ukr)" для міста Києва, на рівні "A+(ukr)" для міста Харкова та "AA-(ukr)" для Одеси Прогноз - "негативний".

Fitch зрівняло рейтинги Києва, Харкова і Одеси згідно з суверенним рейтингом держави Україна за критерієм місцевих і регіональних урядів.

"За нашими критеріями місцевому або регіональному уряду може бути присвоєний рейтинг вище суверенного у виняткових обставинах", - відзначають в Fitch.

Нагадаємо, 22 серпня 2014 р. Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") України в національній валюті з рівня "B-" до "CCC" і підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "CCC". Рейтинги випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України в національній валюті знижені з рівня "B-" до "CCC", а рейтинги пріоритетних незабезпечених облігацій в іноземній валюті були підтверджені на рівні "CCC".