ua en ru

Fitch знизило рейтинг казахстанської нафтокомпанії Tristan Oil з рівня C до RD (обмежений дефолт)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") казахстанської нафтової компанії Tristan Oil Ltd. у іноземній валюті з рівня C до RD (обмежений дефолт) і виключило рейтинг із списку Rating Watch "негативний". Про це йдеться в повідомленні Fitch. Пріоритетний незабезпечений рейтинг Tristan знаходиться на рівні C при рейтингу поворотності активів RR6.
Як наголошується в повідомленні, пониження рейтингу відображає той факт, що компанія все ще не може здійснити процентний платіж за існуючими єврооблігаціями слідом за закінченням 30-денного пільгового періоду в кінці липня 2010 р.
Fitch також відзначає, що нещодавнє скасування Міністерством нафти і газу Казахстану контрактів на надрокористування у двох операційних компаній - "Казполмуная" і "Толкіннафтогазу" - може привести в дію умови для застосування пут-опціону утримувачами облігацій згідно положенню про зміну контролю в документації по облігаціях. Fitch вважає, що при спрацьовуванні умов для пут-опціону Tristan навряд чи зможе виконати свої зобов'язання по викупу облігацій зважаючи на слабку фінансову позицію компанії, яка відбита в її фінансовій звітності за 2009 р.