ua en ru

Fitch знизив рейтинг 12 українських компаній

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги 12 українських компаній слідом за зниженням довгострокового рейтингу України.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги в іноземній валюті 12 українських компаній слідом за зниженням довгострокового рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня В- до рівня ССС 7 лютого. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

"Корпоративні рейтингові дії відображають зростаючу невизначеність щодо політичної та економічної ситуації в Україні, яка в кінцевому рахунку може загрожувати здатності компаній виконувати їх зобов'язання в місцевій і іноземній валюті", - йдеться у звіті.

Зокрема, Fitch знизив довгостроковий рейтинг в іноземній валюті з В - до ССС для наступних компаній:

-Avangardco Investmente Public Limited;
-DTEK Holdings B.V.;
- Ferrexpo Plc;
- Fintest Trading Co. Limited;
- Kernel Holding SA;
- Lemtrans LLC;
- Metinvest B.V.;
- MHP S.A.;
- OJSC Myronivsky Hliboproduct;
- OJSC Creative Group Public Limited;
- Ukrlandfarming PLC.

Водночас довгостроковий рейтинг НАК "Нафтогаз України" залишився на рівні ССС, тоді як пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії в іноземній валюті знижений з В - до ССС.

"Агентство знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з рівня "B-" до "CCC" і підтвердило довгостроковий РДЕ країни в національній валюті "B-" з "Негативним" прогнозом, а також знизило короткостроковий РДЕ в іноземній валюті з рівня "B" до "C". Рейтинг країнової стелі України був знижений з рівня "B-" до "CCC". Проведені рейтингові дії з перелічених далі компаніям відображають посилення невизначеності з приводу політичної та економічної ситуації в Україні, що в кінцевому рахунку може поставити під загрозу здатність компаній виконувати свої зобов'язання як в іноземній, так і в національній валюті", - заявили в прес-службу Fitch.

Крім того, в агентстві відзначили, що ймовірність дефолту України за зобов'язаннями в національній валюті також підвищилася і це відображає більш високий рівень політичної та економічної невизначеності в країні.

Нагадаємо, 7 лютого Fitch знизив рейтинг України в інвалюті до CCC. Довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в національній валюті підтверджений на рівні В-. Прогноз рейтингу в національній валюті - негативний.