ua en ru

Fitch знизив довгостроковий рейтинг ДТЕК в нацвалюті до ССС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 30 липня 2014 р. знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) українського холдингу DTEK Holdings B.V. (ДТЕК) у національній валюті з рівня B- до CCC і підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні CCC.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 30 липня 2014 р. знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) українського холдингу DTEK Holdings B.V. (ДТЕК) у національній валюті з рівня B- до CCC і підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні CCC. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

"Зниження довгострокового РДЕ в національній валюті відображає думку Fitch про те, що рейтинг на самостійній основі відповідає рівню CCC. Це обумовлено політичною і економічною нестабільністю і невизначеністю, що ймовірно негативно позначиться на кредитоспроможність компанії, а також потенційним ризиком рефінансування і високим валютним ризиком у DTEK", - йдеться у звіті.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. осіб.

Чистий прибуток ДТЕК в 2013 р. склав 3 млрд 332 млн грн, що на 44% менше аналогічного показника за 2012 р.