ua en ru

Fitch знизило до "негативного" рейтинг прогнозу на 2015 р. по сектору ж/д вантажоперевізників в колишньому СРСР

Fitch знизило до "негативного" рейтинг прогнозу на 2015 р. по сектору ж/д вантажоперевізників в колишньому СРСР
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по сектору вантажних залізничних перевезень в країнах колишнього СРСР зі "стабільного" на "негативний" на 2015 р. через слабких фундаментальних факторів цього сектора.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по сектору вантажних залізничних перевезень в країнах колишнього СРСР зі "стабільного" на "негативний" на 2015 р. через слабких фундаментальних факторів цього сектора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Fitch.

"Сектор залізничних перевезень в країнах колишнього СРСР відчуває тиск з боку продовження уповільнення економіки, що призводить до стійкого зниження обсягів вантажоперевезень і посилення конкуренції зі зниженням тарифів на транспортування вантажів", - йдеться в повідомленні.

Аналітики Fitch очікують, що обсяги залізничних перевезень залишаться під тиском в 2015 р. Негативний тиск на деякі компанії посилюється через слабкість національної валюти в Росії, Казахстані та Україні з урахуванням невідповідності між валютою позик і доходів, недостатності хеджування і потенційного підвищення процентних ставок на внутрішніх ринках і більш високої інфляції.

Нагадаємо, в серпні Fitch знизив рейтинг "Укрзалізниці" у гривні до ССС.