ua en ru

Fitch помістило рейтинги банку "Форум" у список Rating Watch з позначкою "негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило під спостереження в список Rating Watch з позначкою "Негативний" рейтинги ПАТ "Банк Форум". Про це говориться в повідомленні агентства.

"Проведене рейтингова дія послідувала за недавнім оголошенням про те, що український Smart Holding придбає 96% в Банку "Форум" у існуючого акціонера банку, Commerzbank AG. За інформацією, отриманою агентством, продаж, ймовірно, буде проведена протягом наступних трьох-чотирьох місяців", - говориться в повідомленні.

Підтвердження рейтингу стійкості Банку "Форум" на рівні "cc" відображає високий тиск на економічний капітал банку і слабке якість активів.

"Крім того, є значний ризик подальшого відтоку депозитів із банку в результаті оголошення про зміну акціонера, у той час як ліквідні активи (за вирахуванням короткострокових міжбанківських зобов'язань) перебували на помірному рівні 17% клієнтських рахунків на 1 серпня 2012 р.", - відзначили аналітики.

Fitch планує виключити рейтинги із списку Rating Watch "Негативний" і знизити рейтинг банку найближчим часом, до завершення продажу, що буде відображати зниження ймовірності отримання банком зовнішньої підтримки з боку його нового акціонера.

Нагадаємо, раніше рейтинги Банку "Форум" знизило агентство Moody's.