ua en ru

Fitch помістило на перегляд рейтинги Італії, Бельгії, Іспанії, Словенії, Ірландії та Кіпру (доповнення)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило в список на перегляд з можливим зниженням суверенні кредитні рейтинги Італії, Бельгії, Іспанії, Словенії, Ірландії та Кіпру. Про це говориться в повідомленні агентства.
В першу чергу на перегляд поміщені довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги Іспанії, поточний рейтинг агентства - АА-/+F1, Словенії - АА-/+F1, Італії - A+/F1, Ірландії - ВВВ+/F2, Кіпру - ВВВ/F3. Крім того, підлягає перегляду довгостроковий суверенний рейтинг Бельгії, який в даний час знаходиться на рівні АА+. До приміщення в список на перегляд кожна із зазначених країн мала прогноз - "негативний".
Експерти агентства мають намір завершити всі дії, пов'язані з можливим переглядом до січня 2012 р. У звіті зазначено, що зміни можуть відбутися як на одну, так і на дві сходинки одразу.
Fitch мотивує своє рішення помістити рейтинги країн на перегляд з можливим зниженням у зв'язку з наступними факторами, що впливають на національні економіки. Зокрема це відсутність чіткої програми реформування єврозони, яка дозволить подолати тривалу боргову кризу. Крім того, в агентстві зазначають, що для порятунку банківської системи державам доводиться докладати все більше ресурсів, що у свою чергу послаблює національні потенціали.
У Fitch сподіваються, що уряди країн прислухаються до висновків експертів і прискорять пошуки більш ефективного шляху виходу з кризи.