ua en ru

Fitch помістило кредитний рейтинг Бахрейну в список на перегляд з можливим пониженням

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило довгостроковий кредитний рейтинг Бахрейну в іноземній валюті на рівні "А" до списку на перегляд з можливим пониженням. Крім того, в список на перегляд поміщений також довгостроковий кредитний рейтинг Бахрейну в національній валюті на рівні "А +" і короткостроковий рейтинг "F1". Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передає РБК.
Як відзначають аналітики Fitch, внесення рейтингу в список на перегляд пов'язано з напруженою обстановкою в Бахрейні. При цьому підкреслюється, що нинішня обстановка в країні викликає економічні і політичні невизначеності, підвищуючи кредитні ризики держави. У той же час, в рейтинговому агентстві наголосили, що чим довше в країні триватимуть заворушення, тим більший збиток економіки Бахрейну буде завдано.
Нагадаємо, що в Бахрейні вже четвертий день тривають масові демонстрації та акції протесту проти чинного режиму. Всі вулиці столиці королівства - міста Манами практично повністю очищені від цивільного транспорту. Армія розтягла колючий дріт по периметру всієї Перлової площі - центральній площі міста, що стала форпостом опозиції за аналогією з каїрській площею Тахрір. Вже чотири людини загинули і більше 50 отримали поранення в результаті нічних заворушень в Манамі. Всі жертви померли від поранень, отриманих в ході зіткнень опозиції з поліцією та армією. Всього ж на вулиці міста вийшли від 5 до 10 тис. чоловік, що вимагають зміни уряду на чолі з прем'єр-міністром Халіфом аль-Халіфою, який очолює кабінет міністрів з 1971 р.
Нагадаємо, акції протесту в Бахрейні пішли слідом за зміною влади в Тунісі та Єгипті. Мітингувальники вимагають прийняття нової Конституції, звільнення ряду укладених з в'язниць і відставки прем'єр-міністра. Влада, зі свого боку, вже намагалися вирішити конфлікт мирним шляхом, пообіцявши, що ЗМІ отримають більшу свободу, а кожній сім'ї видадуть по 2 тис. 700 дол. Але опозиція не вірить обіцянкам, хоча і підкреслює, що цілі повалити короля у неї немає.
Бахрейн - найменше арабська держава, розташоване в Перській затоці, в 16 км від Саудівської Аравії. Там знаходиться найбільша в регіоні база Військово-повітряних сил США.