ua en ru

Fitch помістив рейтинги компаній Євтушенкова в список Rating Watch "Негативний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило під спостереження в список Rating Watch "Негативний" рейтинги Акціонерної фінансової корпорації "Система" та її дочірніх компаній: ВАТ Мобільні Телесистеми (МТС), ВАТ АНК Башнефть і ВАТ МТС-Банк через звинувачення, пред'явлені голові ради директорів АФК "Система" Володимиру Євтушенкову.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило під спостереження в список Rating Watch "Негативний" рейтинги Акціонерної фінансової корпорації "Система" та її дочірніх компаній: ВАТ Мобільні Телесистеми (МТС), ВАТ АНК Башнефть і ВАТ МТС-Банк через звинувачення, пред'явлені голові ради директорів АФК "Система" Володимиру Євтушенкову. Про це йдеться в звіті агентства.

"Fitch вважає, що можливий негативний вплив на порушені компанії, однак імовірність несприятливих змін і конкретні наслідки на даному етапі складно оцінити. АФК "Система" виступила з офіційною заявою про те, що її мажоритарному акціонерові і голові ради директорів були пред'явлені звинувачення в легалізації акцій підприємств башкирського ТЕК. Менеджмент АФК "Система" вважає, що придбання цих підприємств було законним і прозорим", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Fitch прийме рішення про виключення рейтингів із списку Rating Watch "Негативний", коли буде більше ясності щодо розвитку подій у зв'язку із звинуваченнями проти Євтушенкова. При цьому рейтинги можуть бути підтверджені або знижені.

Нагадаємо, засновник АФК "Система" Володимир Євтушенков був затриманий і поміщений під домашній арешт у справі "Башнефть". Слідство підозрює його в легалізації майна, здобутого злочинним шляхом.