ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги металургійної Fintest Trading Co на рівні B, прогноз "негативний"

Fitch Ratings підтвердило на рівні B довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті металургійної і гірничодобувної компанії Fintest Trading Co Limited (Україна). Про це йдеться в звіті агентства.

Водночас агентство знизило національний довгостроковий рейтинг компанії з рівня AA (ukr) до A+ (ukr). Прогноз за довгостроковими РДЕ і національному довгостроковому рейтингу - "негативний".

При цьому серед ключових рейтингових факторів відзначаються суверенні рейтинги України, прогноз яких був переглянутий Fitch зі "стабільного" на "негативний" у червні 2013 р. При цьому агентство як і раніше оцінює кредитоспроможність Fintest на самостійній основі як відповідаючий рейтингу B зі "стабільним" прогнозом.

Крім того, очікується, що попит на коксівне вугілля Fintest буде стабільним в середньостроковій перспективі, так як родовище Покровське, яке належить компанії, має розташування поблизу основних споживачів в регіоні, яка відчуває дефіцит даної продукції. При цьому родовище має базу запасів понад 290 млн. т коксівного вугілля, тобто термін вироблення більш 50 років.

При цьому серед позитивних факторів, які в майбутньому можуть вплинути на рейтинги, відзначається підвищення суверенного рейтингу України, маржа EBITDAR стабільно вище 20% (19,8% в 2012 р.), а також валовий скоригований левередж за грошовими коштами від операційної діяльності (FFO) стійко нижче 2,5x (2,2x на кінець 2012 р.). Якщо ж валовий скоригований левередж за FFO виявиться стійко вище 3,5x, то можна очікувати погіршення прогнозу.

Крім того, серед негативних рейтингових факторів відзначається нездатність пролонгувати борг з наступаючими термінами погашення та залучати нове фінансування для виконання боргових зобов'язань, а також пониження суверенного рейтингу України.

Fintest Trading Co - холдингова компанія групи "Донецьксталь". Fintest має потужності з виробництва коксівного вугілля, коксу і чорних металів.